La vicepresidenta de la Diputació de Castelló i diputada d'Igualtat ha participat en una webinar organitzada per la Xarxa Llatinoamericana i del Carib de Dones Rurals on ha reafirmat el compromís de la institució provincial per fomentar la participació i l'apoderament de la dona rural
La vicepresidenta de la Diputació de Castelló i diputada provincial d'Igualtat, Patricia Puerta, ha sigut nomenada per la Xarxa Llatinoamericana i del Carib de Dones Rurals (Red LAC) com a ambaixadora per a la declaració de la dècada de les dones rurals. Així s'ha donat a conèixer en la webinar organitzada per aquesta entitat en la qual Puerta ha reafirmat el compromís de la institució provincial per fomentar la participació i l'empoderament de la dona rural i s'ha sumat a la reivindicació perquè Nacions Unides reconega la declaració de la dècada de les dones rurals.
Cal assenyalar que la Red LAC ha iniciat el procés de la declaratòria de la dècada de les dones rurals (2021-2031) amb l'objectiu de visibilitzar els problemes de les dones en l'àmbit rural, reconèixer la seua contribució social i econòmica en tots els països del món i instar els poders públics a impulsar polítiques d'igualtat. Polítiques que permeten generar oportunitats de desenvolupament i eliminar barreres socials que discriminen les dones residents en el món rural.
Com a ambaixadora, Puerta ha mostrat el seu compromís per a estendre els principis de la reivindicació de la dècada de les dones rurals amb l'objectiu de millorar i equilibrar la vida de dones i xiquetes que habiten en territori rural en qualsevol part del món, intercanviant experiències i bones pràctiques.
Puerta ha assenyalat que "aquesta Diputació està profundament compromesa amb la igualtat, amb trencar amb els estereotips i la lluita contra la violència contra la dona, també en l'àmbit rural". Referent a això, la vicepresidenta ha parlat d'accions concretes com el programa 'Dones emprenedores en l'entorn rural de la província de Castelló: reptes i solucions' que s'ha impulsat conjuntament amb la Universitat Jaume I (UJI).
"Aquest programa té com a objectiu realitzar un diagnòstic dels reptes i obstacles —punt personals, socials, econòmics-financers i digitals— que s'han trobat en les dones emprenedores en l'entorn rural de la província de Castelló, i la seua relació amb el benestar d'aquestes dones", ha assenyalat la diputada provincial.
Puerta també ha recordat l'exposició «Mirades vives, veus trobades» d'Ainhoa Anaut, en la qual la Diputació de Castelló "ha donat veu a les inquietuds de les dones que habiten en el rural, i on les dones protagonistes han traslladat els seus interessos actuals, les seues preocupacions, la seua identitat i el seu territori”.
Finalment, la vicepresidenta ha destacat que "des de la Diputació de Castelló continuarem treballant amb tenacitat per a posar en valor, visibilitzar i facilitar les eines necessàries per a empoderar a totes les dones rurals de la nostra província. Perquè dignificar el camp, fomentar la participació de la dona rural, el seu apoderament i eliminar la pobresa i la bretxa de gènere han de ser els eixos fonamentals de la nostra acció política".