Anar a la Web de la Diputació de Castelló

Nou Pla d'Igualtat per a “donar més visibilitat al talent” de les empleades del sector públic

Nou Pla d'Igualtat per a “donar més visibilitat al talent” de les empleades del sector públic
14 d'Agost de 2019

La vicepresidenta, Patricia Puerta, es reuneix amb representants de l'Associació Nacional de Dones en el Sector Públic, amb qui estableix un calendari de treball conjunt

Castelló, 14.08.2019. Un decidit compromís amb la igualtat d'oportunitats i de tracte entre homes i dones és un dels objectius de la nova Diputació de Castelló que presideix José Martí, repte que persegueix, fonamentalment, situar la institució provincial entre les que marquen un camí clar per a visibilitzar el treball de les empleades del sector públic, a través de la creació d'un Pla d'Igualtat, i acabar amb el llenguatge sexista en l'Administració.

Patricia Puerta, vicepresidenta de la Diputació de Castelló, lidera el treball, que ja ha fet el seu primer pas amb la reunió mantinguda amb representants de l'Associació Nacional de Dones en el Sector Públic. La trobada, celebrada en el Palau Provincial, ha comptat amb la presència de María Pilar Batet, cap de l'àrea de Contractació de la Diputació, i Ana Portal, de l'àrea de Promoció Econòmica en el Cedes de la Vall d'Alba.

La vicepresidenta, després de la reunió, ha subratllat que la Diputació Provincial “ha adquirit el compromís amb l'Associació Nacional de Dones en el Sector Públic per a obrir una línia de col·laboració que ens permeta donar més visibilitat al talent i al treball de les empleades de la institució”. Patricia Puerta destaca que, després de la constitució de la nova corporació el mes de juny passat, l'actual equip de govern s'ha trobat “amb la realitat que durant tots aquests anys s'ha passat molt de puntetes per un tema tan important i transversal com és el de la igualtat”.

Segons el parer de la vicepresidenta de Patricia Puerta, “hi ha sens dubte molt a fer i el nou equip de govern té clar que comptarà amb les dones del sector públic perquè participen en el nou model d'institució que volem impulsar”. La principal meta serà la posada en marxa d'un Pla d'Igualtat, que esperen poder desenvolupar els pròxims mesos perquè puga ser una realitat en 2020.

En aquest sentit, assenyala que “volem que les treballadores de la casa, representades hui per María Pilar Batet i Ana Portal, participen de forma activa perquè aporten tota la seua experiència i, entre totes, puguem elaborar un Pla d'Igualtat que marqui les línies de la Diputació, no ja del futur, sinó del present”.

No serà aquest l'únic camí, ja que s'ha marcat un calendari de treball que busca obrir a més àmbits el projecte que coordina Patricia Puerta. En aquest sentit, en la reunió s'ha parlat també de posar en marxa línies de formació específiques en matèria d'igualtat, al que se suma la creació d'una agenda d'expertes “per a col·laborar en jornades o esdeveniments que pose en marxa la Diputació”.

Guia de tractament no sexista

De forma paral·lela, com a manifestació del seu decidit compromís amb la igualtat d'oportunitats i de tracte entre homes i dones, la Diputació Provincial de Castelló considera com una de les seues prioritats el dotar a les entitats locals de la província d'eines metodològiques que afavorisquen l'adequada implantació, en els seus respectius territoris, de les polítiques d'igualtat.

Assumint doncs com a objectiu el que “dones i homes arribem a ser plenament partícips en la vida social, jurídica, econòmica i política”, segons destaca Patricia Puerta, s'ha remés a tot el personal de la Diputació la ‘Guia de tractament no sexista del llenguatge administratiu”, elaborada per la Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I de Castelló en col·laboració amb la corporació provincial. Aquesta guia té la fi d'afavorir l'ús d'un llenguatge inclusiu en les unitats administratives integrades en la Diputació Provincial de Castelló.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador