Anar a la Web de la Diputació de Castelló

Marta Barrachina destaca la fortalesa de la Mediterranean Epic MTB per a situar a Castelló en l'epicentre del ciclisme de muntanya

Marta Barrachina destaca la fortalesa de la Mediterranean Epic MTB per a situar a Castelló en l'epicentre del ciclisme de muntanya
10 de Febrer de 2024

La presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, participa en l'eixida de la tercera etapa de la Mediterranean Epic MTB i posa en valor l'èxit organitzatiu d'esta prova ciclista que “any rere any reunix els millors ciclistes del panorama nacional i internacional”.

 “Amb la Mediterranean Epic MTB projectem al món l'orografia superba d'un territori únic i des de la Diputació de Castelló continuarem apostant perquè la nostra província continue sent protagonista d'esta prova esportiva”. Així s'ha referit la presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, després de participar en l'eixida de la tercera etapa que ha tingut lloc este matí a Orpesa.

 

La prova ciclista, que s'ha convertit en la segona cita esportiva del rànquing mundial de carreres de bicicleta de muntanya, ha situat a la província de Castelló durant dos jornades en el “epicentre del ciclisme de muntanya”, i així ho continuarà fent durant el dia de hui i demà, últim dia de la carrera.

 

La màxima representant de la institució provincial ha volgut posar en valor l'alt potencial que té la província per a la pràctica de ciclisme de muntanya, però també per a acollir esdeveniments esportius com la Mediterranean Epic MTB que “aglutinen turisme, esport i naturalesa i ens servixen per a donar a conéixer el ric patrimoni natural i la riquesa de Castelló, la segona província més muntanyenca d'Espanya”, ha ressaltat Marta Barrachina. “És una competició que mostra la nostra terra, una província èpica com a escenari esportiu”.

 

“La Mediterranean Epic MTB va més enllà de la competició; és una celebració de la unió entre esport, naturalesa i cultura en el cor de la nostra mar Mediterrània”, ha expressat la presidenta de la Diputació.

 

En este sentit, Marta Barrachina ha posat en valor l'èxit organitzatiu d'esta prova esportiva que “any rere any reunix els millors ciclistes del panorama nacional i internacional. És un orgull i una sort que la província de Castelló siga l'escenari d'esta prova referencia del ciclisme de muntanya UCI Hors Catégori SHC”, ha manifestat la presidenta. Pel que ha mostrat el compromís de l'equip de govern de la Diputació de Castelló per a “continuar donant suport a esta prova i potenciant la nostra província com a escenari esportiu i, en este sentit, la Mediterranean Epic és una gran oportunitat per a exhibir al món la nostra naturalesa inèdita i les bondats de la nostra terra”.

 

“Des de la institució provincial no sols secundem, sinó que ens bolquem amb les cites esportives que projecten la nostra província més enllà de les nostres fronteres mostrant la màxima expressió del nostre escenari esportiu, per a aconseguir que l'esport atraga més oportunitats a Castelló i òmpliga els nostres 135 pobles de persones”, ha manifestat la màxima representant de la Diputació.

 

Així, Marta Barrachina ha destacat “la important repercussió econòmica que té la Mediterranean Epic, per l'activitat que genera a Castelló”, sense oblidar el gran aparador que suposa per a la província la retransmissió en directe d'esta.

 

En esta tercera i penúltima etapa, els més de 500 ciclistes procedents de 30 països recorreran una autèntica marató de muntanya. Es tracta d'una etapa dura de 105 quilòmetres en un recorregut inèdit en el qual els ciclistes es trobaran tant amb pujades, com amb baixades que, sens dubte, generaran una important desgast per al corredor. “Esta etapa, igual que la resta de la competició donarà bona mostra al món de la dualitat platja-muntanya que caracteritza l'atractiu medi natural de la província”, ha subratllat Marta Barrachina.

 

I, precisament, al costat de la mar Mediterrània estarà la meta de la quarta i última etapa de la Mediterranean Epic MTB, en la qual els ciclistes posaran el fermall final a quatre dies d'autèntic bicicleta de muntanya, després de recórrer, travessar i vibrar a les muntanyes de Castelló. “Cada quilòmetre recorregut és un viatge cap a la bellesa natural i la riquesa del nostre territori”, ha finalitzat la presidenta del Govern Provincial.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador