Anar a la Web de la Diputació de Castelló

La Diputació supera les expectatives d'assistents a la jornada ‘Construïm Juntes’ i amplia l'aforament per a poder seguir en directe la conferència d'Irene Villa

La Diputació supera les expectatives d'assistents a la jornada ‘Construïm Juntes’ i amplia l'aforament per a poder seguir en directe la conferència d'Irene Villa
28 de Febrer de 2024

La jornada que tindrà lloc este dijous 29 en el Palau Provincial també comptarà amb una taula d'experiències amb dones líders de la província i la Comunitat.

La jornada ‘Construïm Juntes’ que tindrà lloc este dijous 29 de febrer en el Palau Provincial de la Diputació de Castelló està superant les expectatives d'assistents. Tant que des de la institució provincial han ampliat l'aforament per a poder seguir en directe la conferència que impartirà Irene Villa, així com la taula d'experiències amb dones líders de la província i de la Comunitat.

 

Dins dels actes commemoratius del Dia Internacional de la Dona, la Diputació Provincial de Castelló ha preparat una completa jornada amb l'objectiu posat a promoure l'esperit de superació, la unitat i la fortalesa.

 

Com va explicar la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, en la presentació de la jornada, “pretén ser un espai de trobada, diàleg i reflexió sobre la situació actual de les dones i com fer front als desafiaments socials, econòmics i polítics del present i del futur”, i va afegir a més que la jornada té l'objectiu de “enfortir la xarxa de dones referents i líders a la província, així com promoure el lideratge femení”.

 

La jornada organitzada per l'àrea d'Igualtat amb la diputada Marisa Torlà al capdavant, forma part dels actes preparats per la institució provincial i que, sota el lema 'Construïm Juntes', reforcen el compromís de la Diputació de Castelló per avançar en la sensibilització, la prevenció i formació sobre la igualtat d'oportunitats i de tracte entre dones i homes.

 

A causa de les expectació creada, en el cas que es complete l'aforament del Saló de Recepcions, lloc que acollirà els actes, la institució provincial habilitarà el Saló de Plens per a ampliar el nombre de persones que podran seguir en directe i al complet la jornada.

 

Quant al desenvolupament d'esta, a les 18.00 hores tindrà lloc la taula d'experiències sota el nom 'Construïm Juntes'. La presidenta de la Diputació participarà en este col·loqui i, al costat d'ella, participaran la vicepresidenta del Consell i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero; l'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco; la presidenta de la Cambra de Comerç de Castelló, María Dolores Guillamón; la vicedegana del Col·legi de Psicòlegs de la Comunitat Valenciana, Mª Carmen Molés; la presidenta de l'Associació de Premsa Esportiva de Castelló, Yolanda Peris; i la directora de la revista And Magazine, Begoña Campos.

 

Després de la taula d'experiències tindrà lloc una conferència a càrrec d'Irene Villa, qui parlarà de l'apoderament de les dones. Periodista, escriptora i psicòloga, és víctima del terrorisme d'ETA. Als dotze anys va patir un atemptat al costat de la seua mare i va perdre les dos cames i tres dits de la mà esquerra. Irene Villa relatarà la seua experiència personal i professional i sobre la lluita, la superació, l'apoderament de la dona i la igualtat de gènere.

 

La jornada conclourà amb un networking en el qual el públic assistent podrà reflexionar i dialogar al costat dels participants en esta jornada prèvia al Dia Internacional de la Dona. El 8 de març va ser proclamat el Dia Internacional pels Drets de la Dona per l'Organització de les Nacions Unides en 1975 i, des de llavors, és un dia de celebració pels avanços aconseguits al llarg de la història i de reivindicació pel que queda per aconseguir en matèria d'igualtat entre dones i homes en tots els àmbits de la vida.

 

Moció en commemoració del 8 de març

La Diputació de Castelló s'unix un any més a la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona i, a més de la jornada preparada per a este dijous, l'executiu provincial reafirmarà el seu compromís amb la igualtat de gènere a continuar treballant en l'eliminació de totes les formes de discriminació i promoure polítiques i accions que fomenten la igualtat d'oportunitats en l'àmbit laboral, educatiu i social. Sobre aquest tema, el ple ordinari de la Diputació de Castelló corresponent al mes de febrer i que se celebrarà este divendres 1 de març, portarà a aprovació una moció conjunta de l'equip de govern del Partit Popular i els grups PSOE i Compromís.

 

Tal com s'assenyala en la moció, amb motiu del 8 de març, la Diputació de Castelló reafirma el seu compromís de construir una societat igualitària, on totes les dones puguen desenvolupar-se plenament, sense barreres ni discriminació i conviden, al seu torn, a tota la província a sumar-se a esta commemoració i a reflexionar sobre la importància de la igualtat de gènere en la construcció d'una província més justa i equitativa. Perquè la igualtat de gènere no és una qüestió d'un dia, ni d'un mes, i, com es reafirma en l'escrit que s'aprovarà en la sessió plenària, ha de ser un compromís permanent de tota la ciutadania en el seu conjunt i consolidar l'aconseguit per a poder continuar caminant camins d'igualtat entre tots.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador