Logo de la Diputació de Castelló Igualtat Àrees i entitats

Actualitat

La Diputació parla ‘sense embuts’ sobre el futur del moviment feminista en el primer acte oficial del 25N

La Diputació parla ‘sense embuts’ sobre el futur del moviment feminista en el primer acte oficial del 25N
19 de Novembre de 2020

La institució provincial il·lumina simbòlicament la façana del Palau Provincial i edita un vídeo per a conscienciar la població sobre la importància de denunciar en cas de violència de gènere

La Diputació de Castelló ha posat aquesta vesprada sobre la taula els reptes als quals s’enfronta el moviment feminista en el futur més pròxim en una conferència que ha servit per a obrir la programació reivindicativa de la institució provincial per a aquest 25N.

El col·loqui ha sigut inaugurat i impartit en un primer moment pel grup feminista de referència ‘Towanda Rebels’, les quals han evidenciat un canvi de rumb en el moviment feminista que l’ha portat, en tan sols dos anys, a acaparar el protagonisme que li pertoca dins la societat gràcies al poder de la mobilització i de les xarxes socials. A partir d’aquest nou escenari, les ‘Towanda Rebels’ han tractat de posar llum al que ja es coneix ja com “la quarta onada del feminisme”, la que consideren que serà la consolidació de la reivindicació per una igualtat vertadera a gran escala.

L’acte ha tingut lloc al Saló de Recepcions del Palau Provincial de Castelló i ha comptat amb el recolzament de la vicepresidenta i diputada d’Igualtat, Patricia Puerta, qui ha assegurat que “ara més que mai hem de parlar de feminisme sense pors i sense embuts perquè com a dones, després de molts anys en un segon pla, hem de prendre el paper de protagonistes en el camí per la consecució d'una societat més justa i equilibrada“.

L’activitat ha comptat amb la participació d’una cinquantena de persones, fent complir la normativa imposada per la pròpia institució de no superar en el 30% de l’aforament màxim permés en el saló d’actes principal de la Diputació de Castelló.

En acabar la conferència, la façana del Palau Provincial s’ha il·luminat de dalt a baix amb tonalitats violeta en senyal de lluita contra la violència masclista. Junt al joc de llums també llueixen des de hui mateix tres pancartes que recullen la veu de la institució contra la violència.

Paral·lelament, la Diputació de Castelló ha llançat a totes les seues xarxes socials un vídeo de conscienciació contra la violència de gènere en que s’apel·la a la societat i a totes les víctimes a que denuncien qualsevol cas de maltractament. “La pandèmia ha agreujat la situació de moltes dones que s’han vist obligades a passar més temps amb els seus maltractadors, per això hem volgut aportar el nostre granet de sorra per a conscienciar tothom que denunciar és la millor opció”.

EL DIA 25, EL GRUX DE LA PROGRAMACIÓ

El pròxim dimecres 25 tindran lloc el gruix principal de la programació commemorativa del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, que tindrà com a eix central la plaça de les Aules de Castelló. Al llarg del matí s’anunciaran els noms de les persones guanyadores del concurs de microrelats ‘Rocío López Agredano’, es procedirà a la lectura de la declaració institucional del 25N i es tancarà la programació amb l’espectacle teatreal ‘De puertas para adentro’ a l’Espai Cultural Obert Les Aules.