Anar a la Web de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló diu 'No' a la violència contra les dones amb una completa jornada de sensibilització i conciliació

La Diputació de Castelló diu 'No' a la violència contra les dones amb una completa jornada de sensibilització i conciliació
19 de Novembre de 2023

En el lema ‘Unix-te per a posar fi a la violència contra les dones’, la institució provincial vol fomentar la participació activa en les diverses activitats programades per a divendres que ve dia 24.

En el marc del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, la Diputació Provincial de Castelló s'unix a la campanya global amb diverses activitats programades per a sensibilitzar i conscienciar sobre la importància d'erradicar la violència contra les dones. En el lema ‘Unix-te per a posar fi a la violència contra les dones’, la institució provincial vol fomentar la participació activa en la construcció d'una societat lliure de violència.

 

Per a commemorar aquest dia, l'àrea de Benestar Social de la Diputació de Castelló ha organitzat diverses activitats que es desenvoluparan durant la jornada del divendres 24, un dia abans del dia commemoratiu amb l'objectiu de fomentar la participació entre els diferents col·lectius socials.

 

Com ha explicat la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, “en aquest 25 de novembre, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, reafirmem el nostre compromís indestructible de treballar amb la finalitat d'erradicar la violència”. La primera presidenta de la Diputació ha continuat afirmant que “juntes, com a comunitat, alcem la veu per a dir 'No' a la violència i dir 'Sí' a la construcció d'un futur on totes les dones visquen lliures de por, amb igualtat i plenitud”.

 

La programació per a divendres que ve es desenvoluparà de 9.30 a 13.30 hores en el Palau Provincial. Una de les activitats més destacades de la jornada és la taula redona que començarà a les 9.40 hores i que porta per títol ‘La necessària prevenció de la violència de gènere en qualsevol edat: aprenent sobre diferents i canviants situacions de risc’. Una taula redona que comptarà amb la participació del director territorial a la Comunitat Valenciana de l'organització Save the Children, Rodrigo Hernández Primo; la representant d’AFAVIR (Associació d'Ajuda a Familiars i Víctimes Rocío López Agredano) Lucila Agredano, i de la vocal en la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana (COPCV). Tots ells abordaran la crucial temàtica de la prevenció de la violència contra les dones. Com ha explicat la diputada responsable de l'àrea, Marisa Torlà, “aquesta trobada pretén aprofundir en la comprensió de les diverses situacions de risc i oferir perspectives per a la prevenció efectiva de la violència contra les dones de totes les edats”.

 

Després de la taula redona es procedirà a la lectura del manifest institucional per part de la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, en el qual es reafirmarà el rebuig d'aquesta institució provincial contra la violència contra les dones i el suport incondicional a les víctimes.

 

Després de la lectura del manifest es farà lliurament dels Premis del XIII Concurs de redacció de microrelats, vídeo o vinyeta gràfica contra la violència de gènere, dirigit a joves de 14 a 18 anys que cursen estudis a la província de Castelló. La diputada Marisa Torlà ha indicat que aquest certamen impulsat per la Diputació de Castelló “té l'objectiu posat en què la joventut reflexione i prenga consciència de la violència exercida contra les dones en qualsevol de les seues manifestacions, aportant pensaments, reflexions, posicionaments, idees i suggerint possibles mesures i actuacions necessàries per a contribuir a erradicar aquest tipus de violència”.

 

Concloent aquesta jornada de reflexió i acció contra la violència cap a les dones, els assistents es podran submergir en l'experiència de 'Per Què a Mi?', un Teatre Fòrum sobre ciberassetjament presentat per la Companyia Teatre de Caixó. Aquesta activitat destaca la importància de la consciència i l'empatia en l'era digital, recordant-nos que, en unir les nostres veus i comprendre les complexitats del ciberassetjament, estem un pas més prop de construir un món on la dignitat i el respecte són essencials.

 

Finalment, a més dels actes organitzats per a la jornada del divendres 24, la façana de la Diputació Provincial de Castelló s'il·luminarà de color morat per a visibilitzar i conscienciar en la lluita contra la violència contra les dones.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador