Logo de la Diputació de Castelló Logo de Igualtat

Actualitat

José Martí i Patricia Puerta reben en la Diputació a les xiquetes i els xiquets sahrauís que passen l'estiu a la província de Castelló

José Martí i Patricia Puerta reben en la Diputació a les xiquetes i els xiquets sahrauís que passen l'estiu a la província de Castelló
El president Martí i la vicepresidenta Puerta van agrair a Smara la gran labor social que realitza amb les xiquetes i els xiquets sahrauís.
30 d'Agost de 2022

El president de Smara Castelló, Rubén Carot, ha explicat que el programa ‘Vacances en pau’ s'ha activat en 2022 després de dos anys d'aturada, encara que amb un nombre menor de famílies d'acolliment per raons de diversa índole

Castelló, 30 de agost de 2022. El president de la Diputació, José Martí, i la vicepresidenta, Patricia Puerta, han rebut en el saló de recepcions del Palau de les Aules a 16 xiquetes i xiquets sahrauís i a les seues famílies d'acollida participants en el programa ‘Vacances en pau’, que tornaran a la seua residència habitual el pròxim 5 de setembre.

Es tracta d'un veterà projecte que permet que xicotets que habitualment resideixen en el desert puguen passar els mesos d'estiu en territori espanyol. Després de dos anys d'aturada a causa de la pandèmia, ‘Vacances en pau’ s'ha tornat a activar en 2022, encara que amb una menor participació que abans del Covid.

Així ho ha posat de manifest el president de l'Associació Smara Castelló, Rubén Carot, qui ha assenyalat que «a nivell nacional han participat dos mil famílies menys que en 2019, per les preocupacions existents en l'actualitat i per raons d'índole econòmica». Aquest estiu han participat 2.300 famílies en tot l'Estat i pel que respecta a la província de Castelló, «han vingut huit xicotets a famílies de Castelló, altres huit a Vall d'Uixó, i tres, que hui no han pogut ser ací, a famílies de Vila-real».

L'encarregat de donar la benvinguda a xiquetes, xiquets i famílies d'acolliment ha sigut el president Martí, qui ha assenyalat el saló de recepcions de la Diputació «adquireix el seu màxim sentit quan ens visiten persones com vosaltres, la societat civil, el poble, persones que no parlen, sinó que actuen, que fan coses, i en aqueix fer coses, una de les coses més boniques que es pot realitzar és practicar la solidaritat, com realitza Smara des de fa molts anys».

A la finalització de l'acte, el president de Smara Castelló ha explicat que l'associació treballarà intensament per a divulgar la seua labor i aconseguir que s'incremente l'any vinent el nombre de famílies d'acolliment.

Segons ha relatat la presidenta de Smara Vall d'Uixó, Tica Ferreres, les 19 xiquetes i xiquets que han vingut enguany a la província de Castelló «tenen huit anys i ho han fet per primera vegada». També ha explicat que «normalment, quan arriba el moment de la partida, tots els xicotets expressen el seu desig de retornar al pròxim any».

Vídeo