Anar a la Web de la Diputació de Castelló

El ple de la Diputació de Castelló aprovarà una moció que demana l'eliminació de la bretxa laboral entre homes i dones

El ple de la Diputació de Castelló aprovarà una moció que demana l'eliminació de la bretxa laboral entre homes i dones
18 de Febrer de 2023

El 22 de febrer se celebra el Dia Internacional per la Igualtat Salarial

L'equip de govern de la Diputació de Castelló, conformat per PSPV-PSOE i Compromís, ha registrat una proposta de declaració institucional per a debatre en el ple amb motiu del Dia Internacional per la Igualtat Salarial, que se celebra anualment el 22 de febrer. És una jornada reivindicativa en la qual es denuncia el problema de la bretxa salarial entre homes i dones en l'ocupació.

El text presentat pels portaveus de tots dos grups polítics recull que, «en una societat cada vegada més desigualitària en el que a economia es refereix, és més important que mai que des de les institucions públiques es fomente aquesta igualtat entre homes i dones a l'hora de dur a terme les tasques encomanades en el treball».

La proposta dels partits progressistes de la Diputació pretén visibilitzar aquest problema, que hui dia afecta tant als salaris en l'ocupació com en les pensions, en arrossegar la problemàtica des de fa anys. La proposta de l'equip de govern assenyala que les polítiques que s'estan duent a terme ara mateix des del Ministeri de Treball i el de Seguretat Social pretenen reduir aquesta bretxa en les pensions des del 30% actual fins al 5% en un futur a mitjà termini.

Finalment, la proposta d'acords del text que ha presentat l'equip de govern advoca per la necessitat de ratificar el compromís ferm de la Diputació amb la lluita contra la bretxa salarial, el suport a les mesures que pretenguen corregir la situació que actualment les dones pateixen en el que a salari es refereix, el suport a mesures d'equiparació amb els homes com les baixes per paternitat i a combatre dialècticament els plantejaments negacionistes de la violència contra la dona.

Per a concloure, la proposta rebutja totes les formes de violència contra les dones, inclosos l'econòmica, que pogueren incidir en una feminització de la pobresa o la falta d'independència econòmica. El text incideix especialment en les situacions que es produeixen en dones víctimes de violència de gènere, en situació de màxima vulnerabilitat o en situació de desavantatge social.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador