Anar a la Web de la Diputació de Castelló

8M Dona Coratge

Llistat Estrelles Referents

Vivamus vulputate ullamcorper ligula

Sed commodo in leo id euismod. Vivamus vulputate ullamcorper ligula id convallis. Nullam non blandit tortor. Donec aliquet arcu sit amet faucibus porttitor. Duis congue ac est sed lacinia.

Vivamus vulputate ullamcorper ligula

Sed commodo in leo id euismod. Vivamus vulputate ullamcorper ligula id convallis. Nullam non blandit tortor. Donec aliquet arcu sit amet faucibus porttitor. Duis congue ac est sed lacinia.

De puertas para adentro


Lidón Sancho

Escritora, crítica de arte y docente.

Desde sus inicios en el ámbito cultural en la ejecución de comisariados y textos sobre crítica de arte, Lidón Sancho ha encadenado proyectos artísticos de distinta índole respaldados por su faceta como escritora desde muy temprana edad. Investigadora y docente en la Universitat Jaume I de Castellón y profesora de Secundaria en el Liceo Benicassim, aborda el arte de escribir no solo como búsqueda del conocimiento, sino también como una pulsión poética y emocional inevitable.

Macu Gimeno Mengual

Activista feminista nascuda a València. Ha estat responsable de l,Àrea de les Dones d,Intersindical Valenciana. Coorganitzadora de la Marxa Contra les Violencies Masclistes, 7N. Funcionaria, actualment jubilada. Activista pels drets de les dones i contra la violència masclista. Abolicionista. “Les drets de les dones són drets humans”

Rosa M. RodrÍguez Magda


IsabeL FERRER GINER

Era filla de Manuel Ferrer, advocat de família acomodada, i de Magdalena Giner, de qui va heretar un il·lustre cognom nobiliari vinculat a un dels llinatges més antics. Dona pietosa i caritativa, va ontinuar soltera fins al final dels seus dies. Va rebre un dot familiar folg t i suficient, que va economitzar per a aconseguir el seu somni: la realització d'una casa d'ensenyament gratuït per a xiquetes pobres Afortunadament, el seu patrimoni comptava amb terres de cultiu, ga roferes i vinyes a sis de les partides agrícoles més importants de Castelló.

Els Premis "Isabel Ferrer" de la Generalitat Valenciana es van crear,mitjançant Decret 28/1999, de 16 de febrer, per a contribuir alcompliment de l'objectiu del Govern Valencià de fer efectiu el dret a la igualtat de tracte i d'oportunitats entre dones i homes, l'atenció a la dona, la promoció, la participació i els programes de la dona i «en commemoració d'aquesta dona castellonenca que va contribuir en el segle XVIII a la promoció educativa de les xiquetes creant la Casa de l'Ensenyament de Castelló, la primera escola d'ensenyament gratuït per a xiquetes de famílies sense recursos econòmics».

L’equip De Futbol Sala Femení D’albocàsser

Un grup de dones que durant quasi 20 anys han fomentat l’esport femení a la comarca, impulsades pel seu entrenador, Ruben Adell Sales. Amb un nucli de jugadores d’Albocàsser, juntament amb xiques d’altres pobles del voltant, han sabut mantenir viva la flama de la competició, amb coratge, constància i entrega. Superant les dificultats econòmiques i d’instal·lacions, en els darrers anys han aconseguit competir a primer nivell provincial, estar en els primers llocs de la classificació i, fins i tot, algunes jugadores han estat convocades per la Selecció valenciana.

Lola Sales Garcia

Gerent i Comptable de l’empresa Frutos Secos el Maestrazgo, és una dona emprenedora que ha sabut reconduir una empresa familiar cap a la innovació en la gestió i la tecnologia. El canvi generacional encapçalat per Lola Sales Garcia va significar un canvi d’aires, que ha modernitzat i ha ampliat l’empresa durant més de 30 anys, convertint Frutos Secos el Maestrazgo en un dels grans referents a nivell comarcal pel que fa al món empresarial. A més de fonamentar el negoci en l’avinença familiar, ha aconseguit fer arribar els seus productes al mercat nacional i internacional.

Vita Arrufat Gallen

Metgessa en Salut Pública i especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública és una destacada activista feminista des dels anys 60 quan estudiava Medicina a la Universitat de València. Destaca com a una de les fundadores de l’Associació-Fundació de Dany cerebral Adquirit Ateneu de Castelló, com a cofundadora del Grup de Dones per la Salut i la Pau i com a autora de diversos llibres de salut i educació sexual de les dones. Experta en temes de salut sexual i reproductiva, defensora de l’autoconeixement genital com a part imprescindible de l’educació sexual de les dones, amb una llarga i brillant trajectòria professional vinculada al feminisme s’ha mostrat sempre com una dona valenta, compromesa, idealista i, alhora, lluitadora, reivindicativa.


Anna Sales Boix

Professional que ha participat com a ponent en diferents seminaris, congressos i jornades a nivell estatal relacionats, principalment, amb les àrees de coeducació, prevenció de la violència de gènere i comunicació inclusiva. És la coordinadora de l’Àrea de Formació de la Fundació Isonomia i docent en diferents postgraus universitaris en matèria d’igualtat i gènere a la Universitat Jaume I. Anna Sales Boix, amb una gran formació, un treball constant i una forta implicació social, ha coordinat i ha portat a terme tant a nivell local, comarcal com provincial diversos tallers educatius, exposicions fotogràfiques, així com un gran nombre d’ofertes formatives per a dones.

Tania Traver Traver

Artista que ha anat combinant els seus estudis amb cursos i indrets relacionats amb l’art, l’educació, la cultura, l’oci i el turisme. Aquesta artista plàstica ha promogut activitats artístiques en l’entorn rural oferint noves propostes de formació i d’entreteniment en municipis d’interior que lluiten contra la despoblació. A més, ha situat la dona en el primer pla de la seua obra: una figura femenina sense complexos ni clixés

Ana Portal Nieto

Activista amb una llarga i brillant trajectòria professional vinculada al feminisme: ha treballat com a docent en diversos nivells educatius i ha estat cooperadora a l'estranger en l'Agència Espanyola de Cooperació Interna. Com a tècnica experta en Igualtat, ha format part de projectes del Fons Social Europeu en les iniciatives NOW i EQUAL. També ha estat l’enllaç territorial de la Xarxa Isonomia de Municipis per a la Igualtat Efectiva de Dones i Homes promoguda per la Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I de Castelló i tècnica d’Igualtat de la Diputació de Castelló

Mireia Pitarch Pitarch

Mireia Pitarch Pitarch és clarinetista en diverses formacions, directora de la Banda Juvenil Santa Cecília d'Albocàsser i directora del centre formatiu. Mireia és un exemple de dedicació continuada i de superació en l'àmbit musical. Contribueix també a la sàvia nova de les futures generacions musicals amb la promoció de la igualtat i el respecte en la seva tasca docent i de gestió. S’ha convertit ja en una referent al municipi d’Albocàsser per a moltes xiquetes.

El CDR Alt Maestrat és un Centre de Desenvolupament Rural que promou accions socials i mediambientals al món rural, així com programes formatius i de suport a iniciatives locals, així com l'atenció i la promoció de persones i col·lectius desfavorits. Incorpora la perspectiva de gènere de manera crítica i efectiva, en les diverses activitats que realitza en un gran número de poblacions, aconseguint que aquestes tinguen un impacte molt més positiu en la vida de les dones i, també dels homes, de la comarca.

Asunción Ventura Franch

Doctora en Dret per la Universitat de València, Asunción Ventura és tot un referent en la lluita pels drets i la igualtat de les dones. Va exercir l'assessoria jurídica de l’UGT a Castelló. Després va ser secretària general i vicerectora de l'UJI, on ha estat professora titular de Dret Constitucional des de 1982 fins a 2016, quan va ser nomenada Consellera del Consell Jurídic Consultiu de la Generalitat Valenciana. Va formar part del moviment feminista valencià jugant un paper clau tant durant la transició política i com al llarg de les quatre dècades següents, fins a l'actualitat.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador